Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Как представяният за божа крава съпруг на Ивайла Бакалова заплашвал бизнесдама, която бе застреляна

Видяна: 27023 пъти

„Налагам ти глоба от 200 000 лева. Не коментираш с никой, каквото и да било, за да няма последствия. Не си мислете да се криете, защото ще ви намерим. Ще правите това, което ви наредим, защото променям съдби в отрицателен смисъл. Защото с Иво имаме всякакви начини да те принудим да го направиш“. С тези думи се обръща към бизнесдамата Станка Марангозова Веселин Денков, известен като Весо Брадата, управител на различни столични заведения и фирма за кредити, пише breaking.bg.

Заплахите и изнудването на Марангозова стават в офиса на Денков на ул. „Церова гора“ през август 2011 година. Станка Марангозова бе застреляна в колата си пред бл.18 в столичния кв. „Младост“ на 10 октомври 2019 година в 20,53 часа.
Цитираните по-горе заплахи са част от обвинителния акт на Специализираната прокуратура срещу Веселин Денков-Брадата и доведения син на бившата соцминистърка Емилия Масларова-Иво Масларов… внесен в Специализирания наказателен съд същият ден.
Около тази история се разиграва сюжет достоен за холивудски екшън. И за... политика. Изведнъж обвиненият за изнудване Денков са оказва герой на флагманите на свободата на словото като Антикорупционният фонд, присъдружна на Демократична България организация, само защото бил… противник на Борисов и Гешев. И на десетки медии от щатните борци за свободата на словото.
Веселин Денков, управител на заведенията „Воденицата“ и „Лебеда“, съпруг на манекенката Ивайла Бакалова, е задържан на влизане в България на ГКПП-Калотина на 1 септември м.г. Прибира се заедно с Бакалова от Франция.
Обвинен е в участие в престъпна група за лихварство, рекет и заплахи заедно с небеизвестния Ивайло Георгиев-Пифа, люлински лихвар и още трима души. По време на мерките за неотклонение на групата в съда за изнесени показания на тайни свидетели според които Ивайло Георгиев-Пифа и сина му Александър, Малкия Пиф, работили с пари на Брадата в техните заложни къщи в „Люлин“.
Според тях Денков имал голямо влияние и уверявал приближените си, че ако някой от тях бъде задържан, ще го измъкне на следващия ден.
Особено интересни са показанията на таен свидетел №565. Той разказва пред разследващите, че след като главният прокурор Иван Гешев започнал разследване срещу Васил Божков, Денков бил силно притеснен за лихварската си дейност.
„Той активно се включи, заедно с Божков, във финансирането на протестите от лятото на 2020 година", твърди свидетелят.
„№565“ добавя, че Брадата дори ходил на срещи с ромски лидери в столичен ресторант, като преговарял с тях да изкарат на улицата ултраси в подкрепа на протестите. Денков бил посредникът между Васил Божков и хората на улицата, твърди той.
На 3 юни 2021 година Апелативният специализиран наказателен съд-АснС на закрито заседание взима решение да измени мярката на Веселин Денков от „задържане под стража“ в „домашен арест“ с поставена електронна гривна за следене. Мотивът – Брадата е с чисто съдебно минало..
Първата работа на свобода на Денков е да дава интервюта срещу Борисов и Гешев. Според защитата му той е „бил следен, защото е участвал в протестите миналото лято и „сега прокуратурата си отмъщавала“..
Наемният убиец Стъкларя, бивш затворник, прави пълни самопризнания. Посочва Масларов като поръчител на убийството на Марангозова, заради делото за изнудване срещу него и Денков. От показанията на свидетели става ясно, че по това дело като поръчител е разследван и борецът срещу Гешев и Борисов-Брадата.
Според адвокатката му Ина Лулчева това е лъжа. От обвинителния акт на Специализираната прокуратура става ясно, че Брадата и доведеният син на Масларова за две години между 2009-2011 година буквално са „обезкостили“ Марангозова като с изнудване, заплахи и дори физическо малтретиране и са успели да вземат от нея 868 782 лева, принудили нея и мъжът, с когото живее – Динко Геров, да им прехвърлят апартамента си в столичния кв. „Лозенец“ за 131 000 лева чрез насилствена договорна ипотека. Освен това Денков и Масларов с насилие и заплахи принудили Марангозова да им прехвърли два автомобила от фирмата си-“Крайслер“ и БМВ.
Марангозова, която се занимавала със сделки с ценни книжа, имала нещастието чрез приятел да се запознае с доведения син на Емилия Масларова-Иво през 2009 година. Той и дал 150 000 лева да ги управлява и да извършва сделки с ценни книжа. След три месеца Масларов останал недоволен от сделките и започнал да иска от нея обезщетения за парите си. На 16 юни 2009 година двамата се срещнали в бизнес сграда до парк-хотел „Москва“.
„При разговора между двамата обвиняемият Иво Масларов заявил на Марангозова, че тя вече няма права, а само следва да изпълнява това, което той и каже. Казал, че за един ден трябва да му предостави сумата от 45 000 лева. Марангозова казала, че няма откъде да намери такава сума за един час. Тогава обвиняемият Иво Масларов я заплашил, че ако не изпълнява нарежданията му да предостави сумата от 45 000 лева, „глобата“, до един час, ще и се случи „нещо лошо“, пише в обвинителния акт.
Тя успява да събере за един ден 19 000 лева, но след нови заплахи превежда на Масларов други 22 000 на следващия ден. Това се повтаря през януари 2010 година. Тогава Масларов иска от нея нови 180 000 лева, Марангозава се оплакала, че няма откъде да събере тази сума, но получила ултиматум: Ако не намериш парите до 14 часа, ще те извлека от офиса, ще те съблека гола и те почвам! Тя му превежда 177 214 лева. През май 2011 година, според обвинението, в „бизнеса“ с изнудването на Марангозова е включен и Денков.
През август „доенето“ на бизнесдамата вече се разиграва в офис на блок на столичната ул. „Церова гора“ 12-14, ет. 4. Проверка в интернет показва, че там е седалището на фирмата „Маршал Кредит груп“ ООД, в която съдружник е Веселин Денков. На 8 август 2011 година Масларов и Денков, в офиса на Денков, принуждават Марангозова да подписва договор за заем, със задна дата 27 януари 2011 година, за 690 000 евро в полза на Масларов и договор за заем за 179 000 лева с Денков с дата 21 януари 2011 година. Още два договора с Брадата, съответно за 389 000 и 250 000 лева. Със заплахи принудили Марангозова да се обади на приятеля си Динко Геров и да го извика в офиса на Денков. Там е принуден да се подпише под тези договори като поръчител. Геров е заплашен от Денков, че „променя съдби“ в отрицателен смисъл.
„В следствие на отправените от обвиняемите Иво Масларов и Веселин Денков заплахи, че... ако не иска да се случи нещо на Таня, Станка Марангозова, да започва да дава пари и да мисли откъде да ги намира, че ако не подпише въпросните документи Таня може да пострада, че ще се саморазправя, както с тях двамата, така и с техни роднини“, пише обвинението.
Накрая Марангозова изплаща на Масларов 324 424 лева, а на Денков 541 358 лева. През октомври 2011 година дуетът Масларов-Денков принуждава Марангозова да подпише имуществени задължения с договорна ипотека на една втора идеална част от апартамента си в столичния кв. „Лозенец“ към фирма „Маршал Кредит груп“ ООД на Денков. Първоначално жертвата се опъвала. Но Масларов, според обвинението, я хванал за рамото, скъсал и роклята, издърпал я от стола, на който седяла и започнал да я рита по краката и бедрата.
След това я налагал с юмруци по гърба и рамената. След подобно „убеждаване“ Марангозова подписва пред нотариус договор за заем с ипотека към „Маршал Кредит груп“ на Денков на стойност 100 000 лева. Двойката Денков и Масларов повтарят операцията за апартамента и с Динко Геров, който пред същия нотариус поема несъществуващ заем към „Маршал Кредит груп“ срещу една втора идеална част от апартамент, който притежават заедно с Марангозова.
По-късно жилището е пуснато за продажба като жертвите са заплашени, че то ще се продава заедно с имуществото. После за него се вади изпълнителен лист и е продадено на подставено лице на Масларов и Денков. По-късно се оказва, че жилището е собственост на Светослав Георгиев, брат на съпругата на Масларов Елена.
Въпреки, че докарват Марангозова до фалит, дуетът рекетьори не спират. На 23 октомври 2011 година принуждават жертвата да им прехвърли автомобил „Крайслер“, който е на фирмата на Марангозова „Преста Терм“ ЕООД. След заплахи и насилие той е прехвърлен на техен човек-Радослав Иванов. На него пак през октомври по същата схема от фирмата на Марангозова е прехвърлен и автомобил БМВ. Ето за какви борци за свобода става дума. „Борци срещу Гешев и Борисов“. Оставям на читателя сам да прецени за какво става дума.
Кой е Брадата?
Весо Брадата наследява над 20 милиона евро заради близостта си с боса на СИК Дмитрий Минев-Димата Руснака, пише вестник „Уикенд“ на 4 септември 2009 година. Сикаджията е застрелян от снайперист на излизане от заведение на бул. „Витоша“ през октомври 2004 г., а след убийството му голяма част от богатството му се оказва в ръцете не на вдовицата му Ирена, а на приближения му Веселин Денков. С наследените милиони Весо Брадата основава финансовата къща „Маршал кредит груп“, в която равноправен партньор му става Иво Масларов, доведен син на Емилия Масларова. Кредитният портфейл на „Маршал груп“ е разтоварен с отпускане на пари към люлинския престъпен бос Ивайло Георгиев – Иво Пифа. През него минават над 5 милиона евро за последните години, за да се заобиколи закона за отпускане на бързи кредити срещу непосилни лихви. Така Весо Воденицата и Иво Масларов прехвърлят всички сенчести клиенти към Иво Пифа, който отговаря и за събирането на парите от некоректни длъжници, пише още „Уикенд“.

Публикувана на
23 Юни 2021 година