Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шефът на Военна полиция пирува на банкет, докато погребват самоубилия се бъдещ младоженец ст. л-т Манчев

Видяна: 115440 пъти

Временният шеф на Военна полиция полковник Ивайло Сотиров пирува на банкет в рибен ресторант, докато погребват неговия служител ст. лейтенат Тодор Манчев, който уж се самоубил на полигона „Ново село“ край Сливен. Издънката доведе до бурно недоволство в службата, особено след предложението на служебния кабинет от 28 юли 2021 г. полковникът да бъде повишен в бригаден генерал и назначен за официален шеф на Военна полиция.
Към момента той е временно изпълняващ длъжността началник. Очаква се указ от президента Румен Радев, за да стане титуляр.
Напрежението във Военна полиция се нагнети, след като на 19 юли в спално помещение на полигона „Ново село“ бе открит смъртоносно прострелян 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев от регионална служба Военна полиция – Пловдив. Разследването, водено от Военно-окръжна прокуратура в Сливен, до момента е обявило, че вероятно ставало дума за самоубийство.
Колегите на Манчев категорично отказват да приемат подобна версия. Младият офицер се готвел за сватба през август, а с любимата му очакват бебе в края на годината.
Манчев е бил изключително обичан от колегите. На погребението на 22 юли в родното село на баща му Дебръщица, Пазарджишко, присъства цялата регионална дирекция „Военна полиция“ – Пловдив, ведно със служебните им автомобили. Прощалната церемония, обаче, не уважи нито един от ръководството на службата!? А вестта, която вбесила опечалените военни е, че изпълняващият длъжността шеф на Военна полиция полковник Ивайло Сотиров по същото време предпочел да бъде на банкет в Сливен. Празненството в скъпарския рибен ресторант „Никола“ е било организирано от сливенския регионален директор полковник Веселин Георгиев. /лупа

Публикувана на
29 Юли 2021 година