Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Черна котка мина пътя и на пловдивския зет, фаворит за премиер

Видяна: 13359 пъти

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" оттегля кандидатурата и на Петър Илиев, която беше спрягана за премиер. Това съобщава Епицентър.бг, цитирайки отлично информирани източници от първата политическа сила в парламента.

Причината - излезлите публикации, които осветиха бизнесделата на Петър Илиев като адвокат, както и факта, че той е почетен консул на офшорната зона Барбадос.
Обяснението, с което ИТН оттеглят е, че не са знаели досега за всичко това, което медиите извадиха техния фаворит.

В момента Слави Трифонов е събрал ръководството на ИТН, за да мислят кого да издигнат за министър-председател. Не е ясно кой ще отиде да вземе проучвателния мандат, който президентът Радев ще връчи в 17.00 часа на ИТН.

Петър Илиев е назначен за почетен консул в Барбадос. Това става по времето на проф. Огнян Герджиков, когато той е министър-председател в първото сружебно правителство, назначено от президента Радев. Консулството на Барбадос в България е открито заедно с определянето на Петър Илиев за "почетно консулско длъжностно лице на Барбадос в РБ".
След това проф. Герджиков връчва и грамотата на Петър Илиев за най-добър адвокат, а в последната седмица непрекъснато изтъкваше качествата му, достойни за управленец.

Публикувана на
30 Юли 2021 година