Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Вече захапаха бъдещия премиер, въртял търговия с плавници и шнорхели

Видяна: 23485 пъти

Първият негативен коментар за бъдещия премиер Пламен Николов вече се появи. Журналистът Петьо П. Блъсков го захапа. Ето какво написа в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Депутатът на ИТН от Горна Оряховица Пламен Николов е кандидат- премиерът на Трифонов.
Занимава се с търговия на плавници и шнорхели.
Фирмата му работи предимно с Америка.
От самия Трифонов няма ни дума, ни вопъл, ни стон".
Стана ясно и коя е била черната котка, минала пътя на пловдивския зет Петър Илиев, който до последния момент беше фаворит на Слави Трифонов за министър-председател. Днес е имало среща между "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", на която е станало ясно, че хората на Мая Манолова няма да подкрепят Петър Илиев. Това каза в предаването "Лице в лице" адвокат Николай Хаджигенов: "Днес имахме среща с ръководството на парламентарната група на ИТН, за да видим какво се случва. Попитахме кой ще е кандидатът им за премиер, не ни казаха. Но зададоха хипотеза - бихме ли били така любезни да подкрепите кандидат като Илиев. Отговорихме им - не. Преценихме, че не е подходящ. Обсъждахме в групата различни сценарии и решихме, че няма да подкрепим този кандидат.“.
Той и колегите му не подкрепяли и начина, по който действа ИТН. Според него обаче има шансове да бъде избрано правителство: „Аз виждам нещо, което прилича на политическа детска градина. Ако детската градина рязко скочи в 10-ти клас, ще има кабинет".
Скандирания "Предатели!", "Мафия!", "Еничари!", "Мишки!" и "ДПС лекета!" посрещнаха представителите на "Има такъв народ" пред президентството, след като Пламен Николов получи проучвателния мандат за съставяне на правителство.Според някои от участниците в миналогодишните антиправителствени протести, водени от Йоло Денев и духовника Дионисий, в момента става подмяна вместо промяна на модела.Наложи се многочислен полицейски кордон да пази Николов, Тошко Йорданов, Филип Станев и останалите от "Има такъв народ" по бул. "Дондуков".Гражданите се заканиха, че протестите им ще продължат.
Кандидатурата на Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Не сме се спрели на него в последния момент, написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.Ето целия пост на шоумена в социалната мрежа:"Тъй като виждам, че се спекулира кога точно е избран кандидатът за министър-председател на “Има такъв народ”, т.е. бил е друг, а г-н Пламен Николов е избран в последния момент, аз ще ви кажа тайминга. Защото, както се досещате, имам информация от първо лице. Кандидатурата на г-н Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки".
Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов направи първи коментар след връчването на мандата на "Има такъв народ" с кандидат за премиер Пламен Николов."Симпатичен човек изглежда, но на този етап не виждам какво бихме могли да коментираме. Ще изчакаме как ще бъде презентиран, как ще бъде презентиран съставът на Министерския съвет, каква програма ще бъде презентирана, няма да избързваме с коментар, защото нямаме много какво да коментираме", каза той, цитиран от БНТ.
"Както почти всички, и аз разбрах преди малко за Пламен Николов. Това не е сериозно. Разбирам, че хора, които правят шоу дълги години, решават, че е това, заради което са влезли в политиката. Но има граница, на която шоуто трябва да отстъпи на политическата отговорност и сериозността. Тук не е въпросът какъв рейтинг ще имаш. Очаквахме да има разговор с нас малко преди да бъде назован кандидатът за премиер", коментира пред БНР Борислав Сандов от "Демократична България".
Той посочи, че не би желал да коментира личността на номинирания за министър-председател: "Да номинираш за премиер човек, който няма ясно изразен политически профил, няма политическа позиция, това не е антисистемно, това отива отвъд... Тук не става дума за претенции от наша страна за имена, които ние да посочим, а да има съгласуване. Започвам да се замислям дали не се водят преговори с други партии".

Публикувана на
30 Юли 2021 година