Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

За какво Слави е скастрил бъдещия премиер

Видяна: 20923 пъти

Първата среща между номинирания за премиер от ИТН Пламен Николов и Станислав Трифонов е на кастинга за политици в „Шоуто на Слави“, в края на който Трифонов дава на Николов приятелския съвет да престане да повтаря „в смисъл такъв“, защото го е казал 17 пъти по време на разговора. „Много ми е трудно да мисля на няколко езика едновременно, но ще поработя върху това“, отговаря тогава Николов. Датата, на която звездата му изгрява в бъдещата партия ИТН, е 9 февруари 2018 г.
На кастинга Пламен Николов споделя, че като бизнесмен плаща на хората си двойно на това, което предполага пазарът, но изисква от тях максимума. Заявява още, че индивидуално българите сме страхотни, но имаме проблем с дисиплината. В собствената си фирма той решавал този проблем с поставянето на конкретни задачи и срокове и не приемал оправдания за несвършена работа.
Декларира, че за него образованието е най-важната сфера. Иска незабавна стратегия за спиране на изтичането на мозъци от България, утрояване на заплатите на преподавателите – и във вузовете, и в училищата, и обяснява, че ще намери парите от спирането на контрабандата на акцизни стоки, емитиране на държавни облигации и затягане на контрола връху плащането на осигуровките. „Срам ме е, че един български професор може да се равни като заплащане на един гръцки овчар от Беломорието“, казва тогава Пламен Николов. Днес, когато получи мандата като кандидат за премиер, той не спомена образованието като приоритет на ИТН.

Публикувана на
30 Юли 2021 година