Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

С този сок ще се отървете от диабета

Видяна: 92520 пъти

За получаването на сок от зелен фасул се използват бобени шушулки, които още не са станали твърди - в млечно-восъчна зрялост. Този боб съдържа много вода и от него лесно се получава сок. По съдържание на мед и цинк бобът превъзхожда повечето растения.
Сокът от зелен фасул е особено полезен за болните от диабет. Натуропатите са на мнение, че захарния диабет при човека възниква от прекомерната употреба на концентрирана скорбяла и рафинирана захар, месо и месни продукти. Що се отнася за "лечението" му с инсулинови инжекции, само попълва недостига на инсулин.
Лечението не възстановява задстомашната жлеза, за да може тя сама да произвежда необходимия инсулин, а обратното - постепенно води към деградацията й. Като правило заболяването прогресира и дозите инсулин стават все по-големи и по-големи, а здравето на пациента все по-зле и по-зле. При това заболяване се препоръчва друг подход - употребата на натурални продукти, съдържащи ферменти за самосмилане.
Концентрираната скорбяла и рафинираната захар бързо проникват в кръвта и изискват за кратък период от време големи дози инсулин. Това подкопава здравето на задстомашната жлеза и не й дава възможност да се възстанови.
Ако към този щадящ подход в лечението на задстомашната жлеза допълнително се прилагат продукти, които стимулират нейното възстановяване и съдържат необходимите вещества за изработване на инсулина, ще настъпи пълно оздравяване.
За голяма радост на диабетиците е установено, че сокът на зеления боб и брюкселското зеле съдържат елементи, подпомагащи отделянето на натурален инсулин.
Така естественото лечение на захарния диабет се състои в употребата на натурална храна и всекидневната употреба на литър смесен сок от моркови, салата зелен фасул и брюкселско село. Допълнително се препоръчва употребата на половин литър смесен морковен и спаначен сок. Още по-добри резултати в лечението на захарния диабет се наблюдават при хората, които редовно правят прочистващи клизми./ Zdrave.to

Публикувана на
09 Септември 2021 година