Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Нова тапа заради ремонти

Видяна: 29320 пъти

Още едно задръстване очаква шофьорите в Пловдив от днес. Тапата ще е на бул. "Санкт Петербург", където започва ремонт, предупреждават от Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“. Затворена за движение ще е крайната дясна лента на булеварда в отсечката от бул. "Освобождение“ до ул. "Богомил“.
Строително-монтажните работи ще започнат с изграждането на нови бордюри и тротоари. Предвижда се временната организация на движение да продължи до 14 януари 2022 г.
Реконструкцията на тази част от булеварда се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж".
В рамките на проекта се предвижда изграждане на главна и второстепенна улична мрежа с благоустрояване и оформяне на места за паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина.
Предвидена е реконструкция и разширяване на ул. "Лев Толстой" - от ул. "Генерал Радко Димитриев" до ул. "Богомил", и изпълнение на улично озеленяване. Ще се рехабилитират съществуващите улици "Богомил" - от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург", ул. "Генерал Радко Димитриев" - от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски", улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.
Обектите са разпределени в три обособени позиции.
Заради важни проекти на ВиК трети месец шофьорите висят в задръствания на бул. "Христо Ботев", бул. "Копривщица" и Коматевско шосе". В час пик преминаването през стеснените участъци отнема минимум четвърт час. Вчера сутринта в посока центъра тапата на Коматевско шосе започваше още от кръстовището с бул. "Александър Стамболийски".

Публикувана на
17 Септември 2021 година