Новина от категория България
Архив на публикациите

Краен антиваксър умря мъчително от ковид-19, заразил се от жената, с която живее

Видяна: 19886 пъти

48-годишен краен антиваксър от Благоевград издъхна след тежко усложнение на коронавирусна инфекция. Постъпил в МБАЛ Благоевград със задух, двустранна пневмония и състояние, застрашаващо живота му, пише Struma.com.
Въпреки неколкодневните усилия на лекарите -интензивно лечение, прилагaне на препарата срещу ковид ремдесивир и всякакви други медикаменти по протокола за лечение на заразата, издъхнал завчера.
Случаят има потресаваща предистория. Приятелката на починалия, с която той живеел на съпружески начала, се заразила с Ковид, но минала през заразата сравнително леко. Б. Н. оказал да взема лекарства, а пред приятели и познати твърдял, че не вярва нито в съществуването на болестта, нито в необходимостта от ваксиниране.
Въпреки заразата на жената до него, не потърсил лекарска помощ, обадил се информативно на близък лекар, който го заставил незабавно да вземе мерки, но той повече не се е явил. Минали около 10-тина дни от първото му позвъняване и вече в крайно тежко състояние потърсил помощ.
Едва дишал, имал висока темперaтура и всички симптоми на усложнение след коронавирусна инфекция. Настанен е незабавно в интензивния сектор на болницата, в тежко състояние, и дни по-късно издъхнал.
Въпреки че е знаел за заразата на приятелката му, не спрял да работи и да пътува. Носител на вируса, безотговорно към собственото си здраве и здравето на другите около него.
Сериозността на заразата и медицината, е на гърба на данъкоплатците. Изключително скъпото лечение се плаща от техния джоб. Една банка ремдесивир, например, струва 500 лева, а на подобни пациенти и на пациентите със средно тежка и тежка пневмония се вливат най-малко по три банки от скъпия препарат.

Публикувана на
22 Септември 2021 година