Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов дойде в Пловдив, очаква се голяма новина

Видяна: 17263 пъти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив за среща с партийния актив. Сбирката се провежда по традиция в хотел "Империал", където домакин е местният лидер Иван Тотев. Той първи взе думата, за да обясни какви трудности срещат общините при управлението на служебното правителство. На сбирката присъства и кметът на Бургас Димитър Николов, както и всички местни управници от ГЕРБ в Пловдивска област.
След него се изказа кметът Здравко Димитров, който напомни каква помощ е получавал Пловдив от правителството на Бойко Борисов. И даде пример със спирането на Околовръстното шосе от сегашната власт. Димитров обяви,че се надява ГЕРБ отново да състави кабинет след изборите, за да може да продължи подкрепата за общината. И добави, че Пловдив има нужда от държавна помощ за важни проекти, сред които и басейна с олимпийски размери.
"Приказен град е Пловдив. Любимият ми град! Думата "власт" не е хубава. "Власт" използва Радев", каза Бойко Борисов. - "Къде щяхте да правите европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили колодрума? Над половин милиард са влезли в Пловдив целево, а сега има за всички общини 100 милиона", уточни бившият премиер.
"Ако зависи от мен сега ще спра магистрала "Тракия", докато не сменят мантинели. В момента "Тракия" е убийствена. Нека спорим с нашите опоненти как сме мислили и управлявали. С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. Да продължават промяната? Та вие не сте почтени. Ако бяхте почтени щяхте да направите актуализация не на нашия бюджет, а да направите нов бюджет. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Да залъгахте с тоя бюджет 2-3 сфери. А какво ще правите после? Ако не гласуваш за Румен Радев не си почтен!" - това ли излиза? Кой може да си позволи от името на нацията и народа и да определя кой е "цвета" и кой не". ега спряха поръчка... Да ти спрат милиони заради "недоразумение", то това означава, че си некадърен. Дойдат ли Радев и социалистите една по една програмите падат", категоричен е лидерът на ГЕРБ. И допълни: "До Нова година ви гарантирам, че туроператорите няма да видят една стотинка, заради това, че са толкова неграмотни в правенето на управленски неща, че са приели лобистки текст. Увеличение на цените на тока - 300%. Искам, но в кавички, да продължим промяната, за която ние не искаме да сме част, а искаме да продължим градежа на градовете и селата. Цената на тока я изпуснаха в полза на разни бизнесмени. Цяла Европа пълни стадионите, а Пловдив ще ги затваря заради некадърността на Кацаров и Радев - точка. Даже ще играете на тъмно заради цената на тока. Пламен Узунов и Копринков - тея пловдивски герой управляват държавата. Всички бордове се увеличиха. Е, почтено ли е? А говориш за намаляване на администрацията. Това ли е промяната? Е, в живота като ти кажат, че си се променил, то обикновено е за лошо. Ако искат да продължи хаоса и да им пеят "Ние сме войници и сме си на своя пост"... то ще дойде това време, при това скоро. Те унищожиха ваксинационния план, те уплашиха хората, а сега се сетиха да рекламират ваксините. Другите държави дори силово го наложиха - ако искаш да работиш, то се ваксинираш. Сега при тия данни за коронавируса у нас ще ни затворят силово. Целият зор на актуализацията на пенсиите е да кажат "Бойко даваше по 50 лева, а сега тия по 100". Непочтеността е, че го направиха до Нова година".
Бойко Борисов беше в Пловдив и преди две седмици, навръх празника на Съединението, когато имаше среща с младежката организация на ГЕРБ. Тогава се стигна до поредната словесна престрелка между бившия премиер и президента Румен Радев.
Очаква се всеки момент ГЕРБ да обявят кой ще бъде техният кандидат за президент. Вече върви и обсъждане на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ за вота на 14 ноември.

Публикувана на
22 Септември 2021 година