Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов наредил на столичен общински шеф да се махне

Видяна: 9699 пъти

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка, защото според Бойко Борисов не се справял с отговорностите си. Това разкри лидера на партията, която обясни, че лично е поискал той да си тръгне.
"Елен Герджиков напусна поста си на председател на Общинския съвет на София, както и мястото си на общински съветник, защото аз поисках. Не се справя с отговорностите, които има", коментира Борисов на среща с партийното ръководство в Пловдив.
По думите му Герджиков е „градско момче от центъра на София, много възпитан“. Но, дидерът на ГЕРБ е недоволен, че общинските съветници от партията му в София си замълчали на обвиненията, че градския транспорт в столицата бил управляван лошо.
"Завчера излизат някакви и казват, че градският транспорт е закъсал поради лошо управление – и те си мълчат. И при положение че ние направихме толкова много, а другите нищо. Всеки ден трябва да доказваме защо сме толкова добри. Сега всички мълчат и чакат аз да кажа нещо. Мълчат и ме нервират, не се справя. Оставя общински съветници да си правят пиар на гърба на ГЕРБ", отсече Бойко Борисов.

Публикувана на
22 Септември 2021 година