Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В Асеновград си плюят в пазвите бачковският игумен да не им мине път

Видяна: 66680 пъти

В Асеновград си плюят си в пазвите бачковският игумен да не им покаже нотариален акт, че имотите им не са техни. Разбрали за скандала в Бачковския манастир, където игуменът му Сионий и неговият секретар Васил Апостолов като хищни ястреби налитат да вземат паркинга, ползван от години от собственика на ресторант „Водопада“ Георги Паунов. Тикат му в лицето някакъв нотариален акт, че имотът бил техен, въпреки че там е бивш държавен път и няма как да бъде частно владение.

Динко ПЕТКОВ

„Толкова са алчни и нагли, че нищо чудно да извадят нотариален акт, за който си искат имот, не само край манастира, ами и в Асеновград, и в цялата страна, че и по света!“, кръсти се пред репортери бизнесмен от града на Чая, стреснат от двамата „повелители“ на Бачковската обител.
„Днес посягат на Георги Паунов, утре може всеки от нас да е на негово място, тия са ненаситни!“, коментира той и уплашено се оглежда да не го зърнат всичко виждащите манастирски очи, че разговаря с медиите.
„Няма спасение, щом Сионий заявява, че той бил държавата и винаги ставало това, което иска, майка ни жална!“, обажда се и съпругата на бизнесмена, но моментално бива скастрена от него: „Не се обаждай, че да не дойде Васко секретарчето от манастира с някой нотариален акт за раждане и да ти обяви, че двете ни деца не са наши!“. „Ако иска да му издера очите, да дойде! Сионий , вместо молитви, сигурно скоро на службите ще почне да чете нотариалните си актове. Особено ако преди това пак е надигал чашката!“, продължи разгневената жена. И му се тросна: „Ти гледай да не се появи с някой нотариален акт, че бъчвата с винце в избата вече е негова. И да си я прибави към колекцията. Нали се оправдал пред митничарите, че няколкото хиляди бутилки ракия без бандерол, открита в манастира, не била за продаване. Държал ги като скромна манастирска колекция. Твойто винце ще му пасне идеално!“
„Онзи ден Васко Апостолов, който сервира кафето на Сионий, мина по нашата улица. С него беше леля му Жана, на която дадоха паркинга на Георги Паунов. Май оглеждаха имотите по нашата улица. Може да са подбирали някой, който да е харесал на лелята, знам ли, ама не е на добро!“, включи се в разговора асеновградчанин, дочул, че обсъждаме Сионий и секретаря му.
„Абе баламите да ходят да палят свещи, да му целуват ръка на игумена, надявайки се, че чрез него молбите им ще стигнат до Господа. В манастира не гледат на тях като на миряни, а на левчета. Сребролюбци, а не монаси!“, махна с ръка той.
„Ама недейте така, познавам Васко. Нали доскоро беше и депутат от онази партия на отец Нафърфорий, богоугоден човек е. Детето си редовно го води на църква, възпитава го във вяра и християнщина, чете му богословски книги!“, скокна в защита на манастирския секретар възрастна жена.
„Сега му чете богоугодни книги. Като порасне, обаче, само ще започне да чете. В интернет е пълно с мръснишките истории на Сионий, с жалбите срещу него за гавра с непълнолетни момчета в семинарията и как е бил обслужван две години от млад монах в манастира. Тогава Васко ще се чуди как да отговори на сина си: „Татко, не те ли е срам да работиш при този нечестивец?“, попариха я Василапостоловата поддръжница.

Публикувана на
22 Септември 2021 година