Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Защо родители в Гърция съдят учители

Видяна: 29219 пъти

Родители съдят учители в Гърция, защото не допускат децата в час без тестове и маски. Искат високи обезщетения за нарушаване правата на децата. Хиляди родители на ученици от цялата страна водят съдебни дела срещу учители, директори на учебни заведения и министерството на здравеопазването, предаде БНР.
Съгласно наредба до клас не се допускат деца без два отрицателни теста за коронавирус на седмица и без маски. Много от училищата започват сутрин учебните занятия в присъствието на полицаи и гневни родители. Учителите са принудени за спазват закона, коментират в подкрепа от синдиката. На базата на подадена жалба много учители са арестувани.
Родителите ги обвиняват в нарушаване на човешките права и дори в престъпление срещу децата. Адвокати признават, че ежедневно получават десетки молби за съдебни дела срещу преподаватели и огромни суми за обезщетение. Министерството на образованието внесе по спешност в парламента гласуване на промяна в наказателния кодекс, която да защитава учителите. Временно министърът на обществения ред разпореди на полицията да не задържа учители при подадена срещу тях жалба. /факторбг

Публикувана на
23 Септември 2021 година