Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Сигнал, че не сте добре със сърцето

Можем да научим много за себе си, ако се научим да слушаме тялото си. В това число влизат и различни здравословни проблеми. Може би ви се е случвало изневиделица да ви се появи някакъв симптом с израз с физически израз и да се чудите защо. Явно не сте обърнали внимание на здравето си и сега тялото ви ви кара да го направите.


Например ако имате твърде бледа кожа и клепачите ви са подути, прегледайте бъбреците си. Ако очите ви не могат да понасят ярка светлина, имате липса на витамин А, сенна хрема или сте прекалили с вредните навици.
Ако тъмните кръгове под очите ви не изчезнат след като се наспите или ги намажете с крем, то те са индикатор за проблеми със сърцето. Ако видите, че бялата част в окото ви е зачервена, вероятно сте вдигнали високо кръвно, а ако е жълта – проблеми с черния дроб. За липса на витамин В2 подсказва слабост и напукани устни.
В този случай приемайте повече храни, които го съдържат като ядки, домати, круши, праскови, яйца, соя, карфиол. Белите налепи по езика са знак за проблеми със стомаха, за което трябва да потърсите лекарска помощ незабавно, в случай че не сте настинали. Ако с това забележите, че имате прекалено суха кожа и подути устни, то имате дефицит на желязо. Хапвайте повече магданоз, ябълки, цитруси, гъби и риба. Сухотата в устата може да се дължи на силен стрес и липса на витамин В3. За да си го набавите, хапвайте ядки, пшеничен зародиш, пилешко и говеждо месо. Това е и симптом, подсказващ диабет. Ако лошият дъх в устата ви не изчезва дълго време, вероятно имате проблеми със зъбите, диабет, пневмония, инфекция на синусите или стомашен проблем. Ако кожата ви започне да се лющи, значи изпитвате дефицит на витамин А. Възпаление по кожата и силен сърбеж са знак за гъбички. Ако обаче забележите синини по кожата, може да имате заболяване, свързано с черния дроб. Подуването на лимфните възли е сигнал за възпаления в тялото, които трябва да се установят от лекар. Ако урината ви е придобила по-тъмен цвят, то вероятно сте дехидратирани и трябва да приемате повече течности и най-вече вода. Силното потене е вследствие на проблеми с щитовидната жлеза или силния стрес. Липсва ли ви цинк, ще забележите, че раните зарастват по-бавно. Набавете си го от бобови растения. Стреса и недостига на витамини ще се отразят върху ноктите ви под формата на петна. Пъпките и черните точки може да подсказват за проблем, свързан с вътрешните органи. Най-добре минете профилактичен преглед при своя лекар.
Actualno.com

Публикувана на
10 Октомври 2021 година