Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Виагра за жените

Всички мечтаем да намерим вълшебно хапче, което да помогне срещу всички болести на жените: предменструален синдром, менопауза, нестабилно либидо.
Сминдухът, вариант на добре познатото къри, се среща в рецепти под формата на билки или семена за намаляване на проблемите, от които страдат жените по време на менопаузата. И това далеч не е всичко, на което е способен.

В проучване по темата се наблюдава намаляване на проблемите с леглото при 42% от жените, приемали 500 mg билкови добавки дневно. И тези, които страдат от вагинална сухота или болка по време на секс, започнаха да получават повече удоволствие и по-малко дискомфорт от процеса.
Учени от Индия дадоха органичен екстракт от сминдух, наречен FenuSMART, на 48 жени по време на менструацията си два пъти на ден.
Подправката помага за изравняване на хормоналния фон, повишаване на тестостерона и естрадиола.
Експертите казват, че тестостеронът е ключът към „стимулиране на сексуалния интерес и поддържане на желанието“, който също помага за хидратация на гениталиите, озарява усещанията и увеличава притока на кръв към гениталиите./ jenata.blitz.b

Публикувана на
13 Октомври 2021 година