Новина от категория България
Архив на публикациите

Пената с култов коментар за Голямата Перука, трябвало да даде аванта на Бербо

Видяна: 19032 пъти

„Боби можеше да отстъпи, да се даде аванта на Бербатов“. Това заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Въпреки че опита да се дистанцира от случилото се на конгреса през изминалата седмица, тъй като не е бил поканен.
„Бях неутрален в този ден и момент, защото нямах покана. И с двамата съм работил (б.ред. с Димитър Бербатов и Борислав Михайлов). Късно е да казваме кой е виновен за състоянието на футбола. В това време, в което навлизаме в алеята на виновните, трябва да се погледне към миналото, годините, да направим сравнение със съседите“, започна той.
„Смятам, че Боби Михайлов можеше да отстъпи и да поеме другото поколение, защото все пак много нови неща, нови промени има в спорта и футбола. Можеше да има лека промяна. Всеки един водещ ръководител, който е в спорта, знаем, че има големи амбиции. Подкрепата става бързо, а от другата страна са феновете и клубовете, които са в неясно отношение как ще поддържат своя клуб“, допълни Стратега.
Коментира и обвиненията за купуване на делегатски гласове по време на конгреса, като не се съгласи с тези слухове: „Не мисля, че трябва да наричаме това купуване на гласовете, защото има достатъчно магазини за купуване. За Димитър Бербатов това една добра спортна смелост. Той го има материала, но не го е минал като опит, да е бил месеци, година ръководна фигура, защото до скоро беше футболист. Може би трябваше да му се даде аванта, както се казва“.
Запитан дали е честитил на Боби Михайлов, сподели в типичния си стил: „Предадох на един от шофьорите, който е на Мишо Касабов, Жоро се казва. По него предадох поздравления за победата“.
Относно темата за чужденците в българския футбол, каза: „В цял свят, така и при нас, преобладават чужденците. Неудобно е и за чужденците, неудобно и за българите. Наредбите са такива, но преценката е на местното ръководство на дадения клуб, да преценят и исканията на треньора. Защото президентите са и бащата, и майката, в тях са парите“.
Стратегът е оптимист: „Винаги е имало материали за националния отбор, винаги са ставали грешки, но тези грешки винаги са идвали от ръководни органи, които се намесват и са изпълнявали друга служба. Дано да имаме по-добри срещи, по-добри поводи, да предавате и вие мачове“. /Actualno.com

Публикувана на
19 Октомври 2021 година