Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Семейна драма събира пловдивския генерал Явор Матеев и кандидатa за вицепрезидент полк. Невяна Митева

Видяна: 21440 пъти

Полковник Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков, е щастливо омъжена за своя съпруг – командващия Специалните сили бригаден генерал Явор Матеев. Любовната им история обаче започва необичайно по повод семейна драма в рода му, при която тя му помага.
Преди години генералът решил да открие истината за смъртта на своя прадядо, който загива при Добричката епопея през 1916 г. – едно от най-кървавите сражения по време на Първата световна война. Той издъхва от раните си във военнополевата болница, но обстоятелствата остават загадка. Явор Матеев сам решава да издири каква е истината, връщайки се край Добрич със смъртния акт на прадядо си.
Така съдбата го среща с Невяна, която е родом от близкото до града село Победа. Край него всъщност прадядо му е бил смъртно ранен, защитавайки жителите му, сред които и предците на кандидатката за вицепрезидент. Тя подпомага личната кауза на бъдещия си съпруг. Така се случва тяхното запознанство, след което последвал и брак. „Радвам се на три деца, смел, силен и любящ съпруг“, казва Невяна за семейството си, с което се гордее.
Те споделят и еднакви хобита. Невяна и Явор са страстни скиори и всяка зима намират време да покарат ски или из българските зимни курорти, или из дебрите на Алпите в Австрия и Швейцария. Дотолкова са запалени по зимните спортове, че дори присъстват в публиката на световни първенства и купи. Щастлив за тях миг е и срещата им с легендарната скиорка Линдзи Вон, с която успяват да разменят по няколко думи и да се снимат за спомен.
Почитатели са и на футбола, като любимият им клуб е ЦСКА. Полк. Митева остава завинаги вярна на „червените“, редовно ходи и на мачовете им, защото спортната ѝ кариера на плувкиня е свързана точно с ЦСКА.
Тя е и страстен меломан, с разнообразни музикални предпочитания. Почитателка е на Райна Кабаиванска, Стинг, Луис Армстронг, Камелия Тодорова, ФСБ, „Сигнал“ и Стефан Вълдобрев, а преди години гледала концерта на латинодивата Дженифър Лопес у нас от първия ред. Обича старото българско кино, а сред любимите ѝ писатели на книги са Достоевски и Толстой. /ретро

Публикувана на
19 Октомври 2021 година