Новина от категория България
Архив на публикациите

Пукна ли топчето? Палят зелени сертификати под прозореца на министър Стойчо

Видяна: 105760 пъти

Стотици протестират цял следобед под кабинета на здравния министър д-р Стойчо Кацаров на столичния площад "Света Неделя" срещу въвеждането на зелен сертификат за достъп до закрити обществени места. Т.нар. "зелен паспорт" влиза в сила от полунощ на 21 октомври.
В почти всички големи градове се проведоха протести пред местните здравни инспекции. „Топчето пукна!“, възторжено обяви протестиращ-
С викове "Свобода!" недоволните настояват да не се въвежда зеления сертификат, както и ако той се въвежда да се даде време на бизнесите и на хората да могат да се сдобият с него.
В София напрежението на няколко пъти ескалира, като в късния следобед недоволни от мерките започнаха демонстративно да горят макети на зелени сертификати.
Едни заявиха, че се страхуват да не загубят работата си заради това, че не желаят да се ваксинират. Други се усъмниха в статистиката за броя на заразените и починалите от COVID-19, като обвиниха управляващите, че умишлено всяват паника сред обществото. Някои изразиха недоволството си, като гориха предпазни маски.
Прозорецът на министър Стойчо беше тъмен. „Вътре е, крие се като мишок!“, извика жена сред протестиращите.лупа

Публикувана на
20 Октомври 2021 година