Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Коледната елха в Пловдив ще грейне на 1 декември

От 22 до 2 часа след полунощ ще продължи празненството за посрещането на Новата 2022г. в центъра на Пловдив. По традиция веселбите ще бъдат пред откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“.
В 22 часа на сцената ще се изяват „Керана и космонавтите“, а 45 минути по-късно на тяхното място ще застанат рокаджиите от „Диана експрес“. 25 минути преди полунощ пловдивчани и гостите на града ще могат да врътнат кръшни хора, заедно с Фолклорен ансамбъл „Тракия“, чието изпълнение ще продължи след директното излъчване на новогодишното обръщение на президента Румен Радев. Зарята за посрещането на Новата година в Пловдив отново ще бъде 10-ина минути. 30 минути след полунощ певицата Дара ще весели празнуващите до 2 часа на 1 януари. Водещ на празненството ще бъде Деян Славчев – Део, съобщиха от община Пловдив.
Запалването на коледната елха, която е изкуствена, ще бъде на 1 декември от 17,30 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на централна община. Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.
Светлините на коледното дърво ще бъдат запалени от кмета Здравко Димитров, а празничната програма включва изпълнения на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова, под клавирния съпровод на Юлия Петрова, както и изпълнения на ВГ „Магия“ от „Арт войс център“ с ръководител Румяна Иванова. Водеща ще бъде Снежана Павлова. Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция с кратка програма ще се изявят талантливи пловдивски деца.
За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец. След запалването на светлините на коледната елха, е предвидена заря.

Публикувана на
26 Ноември 2021 година