Новина от категория България
Архив на публикациите

Защо бъдещият премиер отказва да издържа най-голямата си дъщеря

Смятаният за бъдещ премиер Кирил Петков e обтегнал отношенията си с най-голямата си наследничка Ванеса. Лидерът на „Продължаваме промяната“ сам заяви във видеоинтервю в социалната мрежа Инстаграм, че е отказал да издържа първородната си щерка, тъй като тя пожелала да прекъсне скъпото си образование в Америка, където учи за инженер.

Таткото останал недоволен от решението ѝ и не подкрепил мечтата ѝ да се развива в друга насока, която я вълнувала повече. 21-годишната девойка искала да се премести следващото лято от Ню Йорк във Флоренция, Италия, където имала желание да твори върху белия лист и да напише дебютната си книга. Той ѝ пожелал успех, но казал, че трябвало да се оправя финансово сама и не иска да харчи пари за авантюристичните ѝ пориви. Ванеса му съобщила, че щяла да си намери работа като сервитьорка и въпреки неодобрението му пак възнамерявала да преследва мечтата си докрай.
В момента тя е студентка в NYU Tandon School of Engineering в Ню Йорк, а справка с ценоразписа на университета показва, че таксата за една семестриална година там струва 57 840 долара, или 100 хиляди лева. Преди да отиде в университет, Ванеса е учила в две други престижни училища – едно в Канада, както и в Софийската математическа гимназия.
Очевидно майка ѝ – канадката Линда, няма думата по отношение на нейното образование. Петков решавал и какъв да бъде пътят на другите им две по-малки щерки. По негово настояване те посещавали уроци по математика и също се целели към СМГ. Едната вече била приета, а другата тепърва щяла да кандидатства там. Преди това двете посещаваха частно училище в София с годишна такса 10 хиляди лева.
Най-голямата щерка, която се ражда, когато той е само на 20 години, не е ангажирана с политическата му кариера и е единствената от цялото семейство, която не агитираше за него по време на предизборната му кампания в социалните мрежи, за разлика от жена му, майка му и баща му.ретро

Публикувана на
01 Декември 2021 година