Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Не полицията, а овчар хванал и набил тежко въоръжен беглец

Тежко въоръжен беглец от Сърница вдигна на крак полицията във вторник. В крайна сметка в следобедните часове се оказа заловен и пострадал, настанен в болница. Ръководството на МВР са похвалиха сами за осъществена „ювелирна акция“ по залавянето на „тежко въоръжен“ в Хасковско. Това обаче било силно разкрасено, твърди сайтът Breaking.bg, позовавайки се на източници от вътрешното министерство..
Въоръженият Бейсим Салиф от село Сърница стреля вчера по съседи при битов спор, след което избяга в гората. За издирването му в Кърджалийско бяха хвърлени над 200 барети от СОБТ, жандармерия, местна полиция и ловци. Според главния секретар на МВР Петър Тодоров Салиф бил въоръжен с две пушки и нож. „Заловихме го след като опитал да нападне местен жител. Беглецът е ранен при задържането му“, обяви Тодоров, изпратен на място да ръководи гигантската операция срещу един човек.
Според информирани „драмата“ разиграла се край Кърджалийското село Черноочене няма нищо общо с „героизма“ на МВР. Изгладнелият от кръстосване на горите през нощта Бейсим Салиф попаднал в землището на Черноочене към обяд и видял местен овчар със стадото си. Той бил далеч от полицейската блокада, а униформени, барети и ловци го търсели на съвсем друго място.
Салиф опитал да нападне мъжа и да му открадне храната. Но бил обезвреден от овчаря и отнесъл здрав пердах от неговата тояга. Така е „бил ранен“ при задържането му. След което овчарят се обадил на тел. 112 и полицията дошла само да прибере обезвреденият нападател.
Задържаният Салиф е в местната болница, където се лекува от раните, нанесени му от овчарската гега.

Публикувана на
01 Декември 2021 година