Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Семейство Гучи съди режисьор

Видяна: 28182 пъти

Наследниците на прочутата модна фамилия Гучи възнамеряват да се изправят пред съда срещу създателите на премиерния филм „Домът на Гучи“ начело с режисьора Ридли Скот.
„Семейството си запазва правото да предприеме всички (необходими) средства, за да защитят името и имиджа си – както своя, така и на своите близки“, гласи част от изявлението на наследниците на Алдо Гучи, изигран в лентата от Ал Пачино. Позицията на семейството е широко разпространена вече из италианските медии. Според нея Скот и продуцентите на холивудското заглавие „не са си направили труда да се консултират с наследниците“ на модната империя преди да пресъздадат членове на семейството като „главорези, невежи и безчувствени към света около тях“.
Особено драматично според потенциалните ищци е пресъздаването на образа на Патриция Реджани (Лейди Гага) като „жертва“, смятат Гучи. Според тях твърдението се потвърждава от мнения, изказвани от актрисата и певица, влязла в ролята, както и от други членове на филмовия екип. Това не е първият път, в който „Домът на Гучи“ си навлича гнева на семейството. Само преди 7 месеца дъщерята на Алдо Гучи – Патриция, обвини Ридли Скот, че „краде идентичността на семейството, за да генерира приходи и да увеличи печалбата на холивудската система“. „Трябва да си спомним, че един Гучи бе убит, а друг отиде в затвора заради данъчна измама. Затова не може да ми се говори на мен за генериране на приходи“ - с тези думи тогава Скот заклейми обвиненията на Патриция Гучи. /монитор

Публикувана на
01 Декември 2021 година