Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кмет предлага безплатна почивка на ваксинирани, пак се дърпат

Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, обеща ваучер за почивка на всеки, който си сложи ваксина срещу Ковид -19.
"Имаме 21 ваксинирани, за днес имаме още 4-5 записани. Разочарован съм, трябваше много повече хора да се ваксинират. При нас минават хиляди туристи на ден, оттам дойдоха проблемите", заяви кметът пред Bulgaria ON AIR и добави, че в Забърдо живеят около 400 души, а заразените са под 20%.
Кметът разговаря с всеки поотделно и буквално моли хората да се ваксинират.
"Ако става с връзки, ще го направи, но ако трябва доброволно да го прави... Много съм разочарован. Четат, че щели да им инжектират чипове. Лъжат хората, че няма ефект от ваксините. От дом на дом ходим и обясняваме, че трябва и близките хора да пазят. По-възрастните не излизат от къщите си", разказа селският първенец.
По думите му в ефира на "България сутрин", половината жители на Забърдо вече са се срещали с вируса, много са и починалите с Ковид-19 в селото.
"Какво може да направим, щом това не ги стряска?! Младите дават информация на възрастните. Казват им: Няма да се ваксинирате, скривайте се вътре. Аз буквално моля хората. В Балкана животът е много суров и не може да оставиш хората. Спазват мерките, пазят се", обяснява Черпоков.
"На 29 декември ще направим курбан за жертвите по пътищата. В цялата Смолянска област много намаляха хората. Поканили сме министър-председателя, министъра на МВР и посланика на Северна Македония да почетем жертвите от АМ "Струма", каза още той. /блиц

Публикувана на
01 Декември 2021 година