Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Отиде си звезда от „Етажна собственост“

Видяна: 17873 пъти

На 85-годишна възраст почина прочутата актриса Надя Савова. Любимата на поколения българи и дългогодишна обичана частица от голямото семейство на Младежки театър "Николай Бинев" е напуснала този свят тази сутрин. Новината съобщиха колегите й от театъра на официалната страница на Младежкия във Фейсбук. За масовата публика Надя Савова бе известна с ролята си на клюкарката леля Цеца от сериала на Нова телевизия "Етажна собственост". Още в края на 80-те години пък се пробва в дублажа и озвучава хлапака Браян в сериала "Алф".
Надя Савова дебютира на сцената на Младежки театър през 1965 г. в спектакъла „Дон Жуан“ (комедия от Самуил Альошин, постановка – Вили Цанков), чиято премиера е на 5 януари 1965 г. След тази първа нейна поява на сцената на Младежки театър за Надя Савова следват над 25 години игра на същата тази сцена.
Не се съобщава причината за смъртта на Надя Савова. Няма данни да е била заразена с Ковид-19.
Актрисата има два брака и два развода зад гърба си. От брака си с актьора Любомир Миладинов има една дъщеря - Петя Миладинова, която също е актриса и е най-известна с озвучаването на филми и сериали. От брака си с режисьора Андрей Аврамов Надя Савова има син./лупа

Публикувана на
01 Декември 2021 година