Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Беседка с формата на книга и 60 нови липи в ЖР „Тракия“

Видяна: 23790 пъти

Около 60 медоносни липи се появиха на празен зелен терен зад блок 107 в район „Тракия”. Те бяха засадени от служителите на издателство „Хермес” по случай 30-годишнината от създаването му. За целта то стартира кампания с различни инициативи, която ще приключи на 11 май.
Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и издателят Стою Вартоломеев заедно засадиха някои от дръвчетата. Те припомниха, че е избран точно видът „Медоносна липа” заради намалената популация на пчели по света. Тази година започна световната кампания за засаждане на медоносни растения.
„До 11 май искаме това пространство да бъде опитомено и променено от „Хермес”. Днес поставихме 5 пейки и посадихме 60 дръвчета. Мислим след тях да направим дървена беседка за хората наоколо”, каза издателят Стою Вартоломеев. Роди се и идеята беседката да е с формата на книга.
Засаждането на фиданките, които ще цъфнат за първи път след три години, събра хора от близкия блок. „Живеем тук от 40 години и да имаме липи под балконите е много добра идея”, каза 70-годишният Юлиян Петров от блок 107./марица

Публикувана на
01 Декември 2021 година