Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Обявиха поръчката за пробива срещу Водна палата

Видяна: 12810 пъти

Община Пловдив е обявила обществената поръчка за пробива под колелото на Водната палата. Откритата процедура включва разработването на проектна документация, упражняване на авторски надзор, строителството и изпълнение на СМР. Общата стойност на проекта е 7,7 млн. лева без ДДС (или малко под 9,3 млн. с данък добавена стойност).
Пробивът ще бъде на две нива и ще служи като безконфликтна връзка между бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“, като ще осигурява непрекъснатост на движението по бул. „Марица – юг“.
Кандидатите да реализират проекта ще могат да подават оферти е 31 декември, а поръчката ще се извърши на принципа на инженеринг. Средствата за дейностите ще дойдат от 40-милионния заем, който Общинския съвет одобри по-рано тази година.
Срокът, за който ще се изпълняват всички дейности, е 600 дни. За пловдивчани това значи, че новата пътна връзка ще е готова най-рано в края на 2023, или началото на 2024 година, тъй като практиката показва, че тръжните процедури за подобни поръчки често продължават няколко месеца само във фазата по класиране на оферти и избор на изпълнител. Често има и обжалвания и искания за временно спиране към КЗК от недоволните кандидати. /марица

Публикувана на
02 Декември 2021 година