Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Клетник умря като куче, помощ от никъде

Видяна: 70696 пъти

Тежка и тъжна история сподели мъж в социалната мрежа. Той разказа за ужаса, да си сам, възрастен, на улицата без дом и най-лошия развой от тези обстоятелства, пише Глас нюз бг.
Мъжът, забелязал възрастен човек да лежи на пътното платно в Плевенско. Спрял, преместил го от там и повикал Спешна помощ. След преглед, е откаран до центъра на село Коиловци, от където е той, но е останал без дом. А в областта, се оказва, че няма институция за настаняване на възрастни хора. Дни по-късно опитал да помогне на стареца, разбира, че той е блъснат и убит от кола. Вижте целия му разказ:
"Искам да споделя една тъжна случка, разиграла се тези дни... 21 век, в европейска държава...Прибирайки се от лов в събота (27.11.2021г.) около 18:30ч. на изхода на с. Коиловци посока Плевен, забелязах човек в безпомощно състояние, лежащ на пътното платно. Преминаващите коли го заобикаляха. Беше тъмно, имаше лека мъгла. Спрях, изместих го извън пътното платно и се обадих на тел. 112. Докато ги чакахме, разговарях с него... Възрастен човек, възпитан... беше доста изстрадал... След няколко минути дойде екип от РУП Пордим и линейка от Спешна помощ.
Прегледаха човека, нямаше травми, налагащи хоспитализация в болница... Беше трудноподвижен и не можеше да пази баланс, за това бе паднал. Полицаите го провериха през дежурния. Оказа се човек от селото, но останал без дом. Спал е в изоставена кошара.
Полицаите и лекарския екип, посетили моя сигнал, се отнесоха професионално, съвестно и човешки. Разговаряхме с тях. Оказа се, че в плевенска област нямало приют за бездомници. Линейката откара човека до центъра на селото, въпреки че не влиза в задълженията на екипа от спешна помощ това.
За жалост тази реална история от 21 век приключва тъжно.
Днес разбрах, че понеделник вечерта кола го е блъснала, лежащ на пътя в с. Коиловци и човека е починал. Чудя се как в европейски град, в европейска държава няма институция, която да се грижи за бездомните хора. Редно е да се помисли за тези стотици, да не кажа хиляди бездомни хора, за да не свършат и други по този тъжен начин, незабелязвани от никой!" /блиц

Публикувана на
02 Декември 2021 година