Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Проверка установи, инж. Пламен Вълков е изряден

Видяна: 38200 пъти

ОП "Организация и контрол на транспорта" няма нарушения от страна на служителите и директора инж. Пламен Вълков при изплащания на субсидиите на транспортните фирми, които обслужват 29 линии в Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров, цитирайки доклада на вътрешния одит, който беше разпореден с негова заповед.
Причината за проверката бяха арестите, извършени по разпореждане на пловдивската прокуратура на шефа на фирма "Хеброс бус" Веселин Дошков и управителя на "Автотранс" Димитър Чолаков. Двамата по-късно бяха пуснати срещу гаранция.
Директорът на ОП ОКТ инж. Пламен Вълков също беше разпитван в прокуратурата по повод на съмнения за злоупотреби при разпределянето на 7 млн. лв., които се плащат за транспорт с градски бюджет.
При нас сметките са точни и ние нямаме право да проверяваме самите фирми дали те са изрядни. Това е ангажимент на правоохранителните органи, обясни Димитров.
Среща с превозвачите и общински съветници предстои на 9 декември. Те са запознати със създаването на ново общинско търговски дружество "Екобус Пловдив", но продължават да работят по договорите. За следващата година в бюджета за градски транспорт ще бъде планирана субсидия от 7 млн. лв., а още 2 млн. лв. ще се заложат като резерв. Ако искат и ако се налага, превозвачите ще ползват и тези пари, каза кметът, като посочи, че горивата са скочили драстично.

Публикувана на
02 Декември 2021 година