Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Днес решават ще затягат ли ковид-мерките в Пловдив

Днес се решава дали ще бъдат затегнати мерките срещу пандемията в Пловдив от следващата седмица. Конкретните мерки предстои да бъдат одобрени от Националния пандемичен комитет.
Заради повишената заболеваемост от Covid-19 здравните власти обмислят налагане на нови ограничения в столицата, Пловдив и още няколко области на страната: София-област, Бургас, Благоевград, Перник, Стара Загора и Видин. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В последните дни в страната се регистрират по над 10 000 нови случая на коронавирус, а 14-дневната заболеваемост надхвърли 1264 на 100 000 души на национално ниво.
Конкретно за София и Пловдив се предвижда преминаването към етап 3 от плана за управление на пандемията. Това означава: ограничаване на 50% капацитета на работа в някои търговски обекти, сред които заведенията за хранене и развлечения. Освен това работното им време вероятно ще бъде ограничено до 22 ч. и всички клиенти ще трябва да имат зелен сертификат. В момента ресторантите могат да работят на пълен капацитет при пропускателен режим със сертификати. /марица

Публикувана на
21 Януари 2022 година