Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Чудесата се случват, 4-годишната душичка Вили вече отваря очи, движи краченца и ръчички

4-годишната Виолета Джамбазова, която страда от агресивен мозъчен тумор, вече е в болница в Истанбул, научихме от майка й. Сумата за лечението й в Турция обаче е 51 500 долара. Средствата за 6-те химиотерапии и престоя в болницата вече са налични. И всичко това се случи точно за 20 дни! От тотално отчаяние и липса на пари до ИЗЦЯЛО СЪБРАНА СУМА. „Доброто съществува! Чудеса се случват!“, благодарна е майката, която вече няма да трепери дали ще може да плати следващата терапия.

Катя КАЗАКОВА
До момента момиченцето е преминало пет тежки операции и химиотерапия.
Семейството й живее и работи в Гърция. В местна болница й е поставена и тежката диагноза, след като получава припадък. Следват година и половина интервенции, като лекарите не дават големи шансове. Родителите й обаче не се отказват да търсят възможности за спасението й. Идва и щастлива новина от истанбулска болница – оттам дават голяма надежда. За щастие, парите за престоя там са събрани. Сред най-големите дарители е майката на Крис. Кампанията за набиране на средства за момчето, което страда от болестта на Краб, временно е спряна. Чака се одобрение за лечение чак в началото на следващата година. Майка му Елена Лазарова обаче решила да не задържат събраните пари блокирани в сметката му, а да ги разпределят за други спешни случаи на болни деца. Така от парите за Крис са преведени 20 000 лв. на Вили. Това е най-голямото дарение. Друго голямо постъпление за Вили е от концертите в Пловдив, организирани от Ивайло Цанков - 4000 лв. Има още едно дарение от 5000 лв. от Димитър и Цветелина Борчеви от фондация "ДЕТЕлини 8".
Радостната новина от Истанбул е, че Вили като цяло се подобрява.  Душичката вече вече отваря очи, а досега това не се случвало. Движи леко крачета и ръчички, което също не е било досега. Продължава да се храни през тръбичка към коремчето. Тя не може да се подлага на повече операции, заради състоянието и възрастта й, поясняват близките й.
„Много важни са рехабилитациите, след приключване на лечението. Те са жизненоважни. За тях също са нужни средства.“, разкриват те. „Вие сте Човеци, Поклон до земята пред вас, добри хора! БЛАГОДАРИМ ВИ!!! Майката на Вили вече ще диша спокойно!“, трогнати са те.
„Чакаме я с нетърпение да си дойде в България, да я напрегръщаме едно хубаво и да й кажем "Добре дошла вкъщи!"
Дарителска сметка:
BG37UNCR70001524706999
Титуляр: Виолета Светлинова Джамбазова
PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/zavioleta
svetlin.jambazov@abv.bg
Група за набиране на средства:
https://www.facebook.com/groups/1064563684305259/?ref=share

Публикувана на
22 Януари 2022 година