Новина от категория България
Архив на публикациите

Убиец на майка и дете в Истанбул се самоуби у нас

Извършител на двойно убийство в Истанбул, който успял да избяга в България, се самоубил у нас, става ясно от публикация в турска медия.
46-годишният Ерал Ералп и любовницата му Бахар са умъртвили по особено жесток начин преди 19 години 42-годишна жена и детето й в истанбулския квартал „Авджълар“. Майката и детето били сами в къщата, тъй като бащата работил в чужбина. След зверството убийците отмъкнали от дома на жертвите мобилен телефон, бижута и очила на жената.
Благодарение на мобилния телефон обаче били арестувани. Те използвали мобилния телефон на убитата Недрет Абдулахоглу. Задържани са от полицията в Текирдаг 18 дни след двойното убийство.
Първоначално двойката отрича да е извършила убийствата. Признанията идват 7 години по-късно.
Ерал Ералп и Бахар Карулман Табу са били в полуоткрит затвор в Текирдаг, когато идва новината, че са осъдени на тежък доживотен затвор. След като решението беше потвърдено от Върховния апелативен съд на 16 септември 2011 г., полицията издаде заповед за ареста на двамата влюбени.
Ерал Ералп, който е син на известен наказателен адвокат в Текирдаг - Сабахатин Ералп, се оказало, че е избягал в България по време на разследването. Тялото му е предадено на турските власти и той е погребан в старото гробище в Такирдаг. На погребението е присъствал и баща му - адвокат Сабахатин Ералп, е бил много разстроен.
Не е ясно как и защо Ерал Ералп е решил да отнеме живота си. Турските медии не споменават и какво се е случило с половинката на двойния убиец.блиц

Публикувана на
23 Януари 2022 година