Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пет пъти скача харчът на болница за ток, газ и кислород

Пет пъти са скочили разходите на областната болница в Ямбол за електричество, газ и кислород през последните два месеца. Не е ясно докога ръководството на лечебното заведение ще успява да погасява задълженията, тъй като приходите остават непроменени.
Скокът на разходите е драстичен, коментира изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.
„Ако в минали години за най-тежките периоди - декември, януари и февруари, сме плащали около 65 000 лв. месечно сега, сложете 5 пъти повече, значи око 350 000 - 400 000 лв. ще са необходими“.
Павилионният тип на болницата, която се състои от 17 сгради, е една от основните причини за огромния разход за отопление и ток.
"Те са много голяма сума и несъизмерими с приходите на нашето лечебно заведение. Имам предвид 60-хиляден град. Ние трябва, за да компенсираме, да увеличим тройно, четворно приема на граждани. Значи откъде ще дойдат тези граждани на Ямболска област, защото сме търговско дружество", коментира д-р Диманов.
Сигурно, нормално е производители, търговци да си увеличават цените. Но и ние сме търговско дружество, а нашите цени на нашата дейност стоят същите", добави той..лупа

Публикувана на
23 Януари 2022 година