Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Защо налагянето на водата е слабо

Жители на „Централен“ системно страдат от ниско налягане на водоподаване по високите етажи. Пловдивчанин, чието жилище се намират на улица „Капитан Райчо“ 89, коментира пред TrafficNews, че проблемът им е започнал отдавна, но в последните седмици се задълбочил.
Така не само живеещите на етажи над 7-я, но и тези от 5-ти нямат нормално налягане.
„Вода тече, но струята е изключително слаба. Няма как да се изкъпем, трябва да си пълним кофи, за да имаме нормална хигиена“, заяви Росен.
По обща инициатива живеещите в блока са изпратили жалба до ВиК с молба да бъде направена проверка. Тя е изпратена на 7 януари, но до този момент, те не са отчели промяна във водоподаването.
Един от факторите, които влияят на налягането, се оказва засиленото строителство в района, заявяват от ВиК.
„В пиковите часове се получава този неприятен проблем, точно на определени места. Водоснабдяването на града е в същите параметри, в които е било изградено преди време. Пловдив се разраства все повече и повече, ако сега говорим за една улица, след време ще говорим за цели участъци, в които недостиг на вода и недостиг на налягане“,
„Очаква се в следващите два месеца да започна изграждането на нови довеждащи водопроводи от помпените станции. Но успоредно с това трябва да се търсят варианти за смяна на по-голямата част от мрежата на Пловдив, но за това се изискват колосални суми. За да се реализира подобно нещо, трябва да бъде финансирана от национална програма“, коментира той.

Публикувана на
23 Януари 2022 година