Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ангелчето Есин трогна цяла България, хората с добри сърца ще спасят 3-годишното момиченце

За по-малко от седмица напълно непознати хора събраха сумата от 141, 255 лева и 2872,86 евро за лечението на тригодишната Есин Халибрям от асеновградския квартал Долни Воден.
Катя КАЗАКОВА

„Здравейте добри хора, включили се в дарителската кампания на Есин Халибрям! Без всички вас това нямаше как да се случи, благодарим ви продължаваме напред #заеднозаЕсин. Само 4 дни каузата на Есин сплоти толкова хора , отключи толкова сърца и припомни на всички нас колко добри хора има.“, признателни са близки на детето в социалната мрежа.
Клетничето Есин Халибрям е на 3 години и се нуждае от трансплантация на стволови клетки вследствие на остра лимфобластна левкимия. Родителите ѝ са се свързали с болница в Турция. От там уверяват, че могат да помогнат на детето да се пребори с коварната болест. За целта обаче е нужна сума от 120 000 евро, която е непосилна за семейството.
Десетки са хората от Асеновград и други градове в страната, както и в чужбина, откликнаха на призива за помощ и се обединиха в социалната мрежа. Таксиметрови шофьори съобщиха, че ще работят благотворително, а оборота ще дарят за лечението на момиченцето. Безвъзмездно ще дарят труда си и фризьори, масажисти и маникюристи, като координатите им може да откриете на фейсбук страницата https://www.facebook.com/groups/147184099694394/, създадена специално за кампанията.
По различни търговски обекти вече са сложени дарителски кутии, на фейсбук страницата се провеждат благотворителни търгове в полза на Есин. В помощ на момиченцето хора изработват и продават домашни питки, продават дрехи, плетени играчки, бижута, в т.ч. и ръчно изработени, ресторанти и сладкарници също се включват за да помогнат с ваучери за благотворителност.
В помощ на детенцето се включи дори гадателка на карти Таро.
От футболен клуб „Локомотив“ Пловдив обявиха, че също ще се включат в благотворителността, като за целта от клуба пускат на търг мачови фланелки на Бирсент Карагарен и Димитър Илиев, подписани от всички футболисти и треньори."Поставете вашата оферта в коментар под снимката на тениската, която желаете да купите! Печели най-високата оферта!
Краен срок: 23.01.2022 в 20:00ч.", написаха на фейсбук страницата си от „Лаута“.
Кампанията продължава до 7 февруари.

Публикувана на
23 Януари 2022 година