Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Корнелия воскресе!“, кръстят се с вдигнат юмрук останките в БСП, свикнали да са пилета на грил

БСП стана за резил, след като вчера делегатите й на 50-ия Конгрес на Столетницата не приеха оставката на лидера си Корнелия Нинова. Тя, горката, ще-не ще, обяви, че ще продължи да мъкне кръста си и по волята на съпартийците си и остава начело на партията. Очаква се за бесепарите вчерашният ден да бъде като Великден. Свят за тях празник, на който ще се поздравяват с „Корнелия Воскресе!“, „Воистина Воскресе“, кръстейки се с вдигнат юмрук.
Дшнко ПЕТКОВ

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. Близо три пъти повече пък се оказаха "Против" оставката - 415, а 20 гласуваха с „Въздържал се“. По време на обсъждането самата Корнелия е излязла от залата, демек „Няма да ви въздействам, гласувайте по съвест!“.
Новината бе очаквана, след като Корнелия още преди Конгреса си постла, около 500 от над 900-те делегати поискаха да се гласува вот на доверие, а не оставката ѝ.
В Социалните мрежи се появиха пиперливи коментари.
Мишел от Съпротивата: Давай, Корни! Закопай левицата под бариерата на следващите избори! Вярваме в теб.
Деница пък разказа пресен анекдот: Влязла Корнелия в бара „50 Конгрес на БСП“ и обявила:
- Барман, по едно питие на всички от мое име!.
Клиентите били във възторг. Вдигали наздравица в чест на черпещата. Насред купона, обаче, тя заявила: „Оттеглям поръчката!“.
Евгени Дайнов е категоричен: Жалка работа! А сега, окрилена, че си остава лидер и е вицепремиер, Корнелия ще погне всички останали в БСП несъгласни с нея. И към датата на местните избори партията й ще бъде унищожена. Тогава ще разбере какво означава съдържанието на израза „пирова победа“.
Не я подмина и устатият Виктор Димчев: Честито! Корнелия Нинова продължава да е начело на БСП. По същия начин, вероятно, Христо Иванов пак ще е начело на ДаБг. Двамата загубиха позорно изборите, подадоха оставка, но врътнаха Четворна коалиция и ще управляват. Избирателите отдавна са свикнали да са пилета на грил.“.
"Конгресът беше срамен и режисиран, хвърли БСП в категорията на маргиналните партии. Конгресът нямаше връзка с реалността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса защо изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е колективна, а на лидера, специално на Корнелия Нинова.“, коментира евродепутатката Елена Йончева.
А Георги Гергов, който първи посочи, че Корнели Нинова води партията към провал, обобщи най-точно какво се е случило: „Панихида!“.

Публикувана на
23 Януари 2022 година