Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Отказаха пистолет на медик, искал го за самообрана и да брани жена си

Медицински специалист от Пловдив поиска разрешително да носи пистолет за самоотбрана, но му е отказано от полицията. Жалва се пред съда, но магистратите само потвърдили отказа.
Медикът поискал оръжие поради няколко причини. Първо, че заради професията си е на разположение 24 часа в денонощието и иска да се чувства защитен, както и семейството му. Като допълнителни мотиви за носене на пистолет посочил охрана на закупеното от него с кредит семейно жилище. Освен това обяснил, че със съпругата му са планинари и при походи в планината може да възникне опасност. Не на последно място в мотивите си изредил, че има възможност за допълнителна почасова работа, предложена му от фирми за охрана и инкасо.
Пред съда той посочил, че апартаментът му е на първия етаж, в близост с входната врата, което го прави рисков и привлекателен за крадци. Идеята му, че е налице опасност от битова престъпност, сама по себе си не може да обосновава необходимостта от носене на оръжие за самоотбрана, съответно не може да бъде възприета като мотив за разрешение, смятат магистратите от Административния съд в Пловдив.лупа

Публикувана на
20 Май 2022 година