Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ученичка е новата Царица на розата

Миглена Мандраджиева спечели титлата „Царица на розата - Карлово 2022 година“. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза. 17-годишната Миглена е от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Тя спечели короната в надпревара с още 8 чаровни и талантливи момичета.
За първа подгласничка бе избрана Емили Подгорска, за втора – Ванеса Почева. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена на Дара Христова.
Конкурсът се проведе в зрителната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, където девойките дефилираха с официални тоалети на модна къща „Бандерол“ пред седемчленно жури, с председател Боряна Кралева – управител на „Българска роза” АД. Царица на розата Карлово 2021 Елена Данова предаде символа на своята власт на Миглена Мaндраджиева, която благослови земята и хората от Долината на розата. Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, осигурена от „Българска роза” АД. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка е подсигурена от фирма „Дамасцена“ ЕООД. Наградата от 500 лева на Асоциация на цариците на розата бе осигурена от фирма „Мишел Интернационал“.

Публикувана на
21 Май 2022 година