Новина от категория България
Архив на публикациите

Бг ферма за норки шокира цял свят

Шокиращи кадри се появиха от последната останала ферма за кожа на норки в България, където всяка година се убиват над 100 000 от животните. Кадрите показват норка със зейнали рани, хванати в малки, ръждясали клетки, покрити с паяжини. В някои клетки са натъпкани няколко норки, а труповете на някои животни са оставени да гният, пише GlobalCirculate.
Други норки са избягали от счупените клетки и са открити от следователи да тичат свободно в мръсните и жестоки условия във фермата.
Позовавайки се на Българската асоциация на развъдчиците на норки – групата заяви, че фермата, показана на кадрите, е сертифицирана като WelFur, схема, управлявана от индустрията за кожи, за да се определи дали подобни съоръжения отговарят на изискванията за хуманно отношение.
От благотворителната организация съобщиха за MailOnline, че разследващите са направили многократни посещения във фермата в Маджерито, централна България, през цялата 2021 г.
Кадрите са публикувани заедно с българската организация за защита на животните "Невидими животни", която от години предупреждава за условията във фермата.
Не само условията са жестоки, но норките, които избягат от ферми за кожи, могат да причинят хаос върху местните популации от диви животни и за селското стопанство. /блиц

Публикувана на
21 Май 2022 година