Новина от категория България
Архив на публикациите

Соня душена с ръце, омотана 5 пъти с кабела от зарядното

Сенегалецът с френски паспорт Тома Тибаут, който е обвинен в убийството на приятелката си Соня, омотал 5 пъти кабела от зарядно за телефон около шията на любимата си. Освен това Тома душил жертвата си и с ръце.
Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Софийския апелативен съд. Магистратите оставиха чужденеца за постоянно в ареста. Тялото на Соня бе открито преди десетина дни в гардероба на жилището, което двамата влюбени обитавали в столицата, завряно в сак. Според държавното обвинение мотивът за убийството е кражба на пари. Чужденката забелязала, че от жилището постоянно изчезват пари и се усъмнила в гаджето си.
В съдебната зала вчера стана ясно, че младата жена споделила съмненията си с майка си и със сестра си. От прокуратурата приобщиха към делото разпечатки от съобщенията, които жертвата е пращала на роднините си. В комуникацията със сестрата Соня обяснила, че е оставила бележка, написана на английски с нецензурното „Майната ти!“ на мястото, където държала парите си. Сестра й я питала дали не се страхува, че приятелят й може да реагира агресивно на посланието, а Соня отговорила: „И какво от това“. След това никой не се чул повече с нея. Защитата на французина лансира тезата, че трети човек, който не оставил никакви следи, е убил жертвата.
Към папките с делото обаче са приобщени 4 ДНК експертизи, както и една съдебномедицинска експертиза на трупа на жертвата. Резултатите са категорични, че по кабела няма друг биологичен материал освен от жертвата и от обвиняемия. Под ноктите на Соня имало кожа от Тибаут, вероятно получена по време на съпротивата, която е оказала, преди да умре. По чужденеца също бил открит биологичен материал от жертвата. Свидетели твърдят също, че реакцията на Тома, когато униформените открили тялото на жертвата в сака му, била „престорена“. Всички тези доказателства дадоха основание на магистратите да преценят, че има обосновано предположение, че именно французинът е извършил престъплението. Освен това, ако е на свобода, има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като Тома е френски гражданин, няма постоянна адресна регистрация тук, а и не е трайно свързан с държавата. Няма нито приятели, нито роднини в България. Определението на САС е окончателно. /телеграф

Публикувана на
21 Май 2022 година