Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво е казал Слави на Кирчо в петък сутринта

Премиерът Кирил Петков е получил индиректно в петък сутрин сигнал от Слави Трифонов, че още в понеделник “Има такъв народ” излиза от коалицията заради проблема “Северна Македония”. Тошко Йорданов е събрал останалите 24 депутати на партията, за да им предаде посланието да се готвят или за ново преформатиране в парламента, или за нови избори.
Очевидно задачата и целта на главния сценарист на Слави е била съдържанието на разговора, провел се в парламента, бързо да стигне от двете страни на “Дондуков”. Неофициално източници, близки до президента, заговориха в петък, че в седмицата около светлия 24 май нещо сериозно ще разклати държавата.
Какво ще направи Слави сега с коалицията след понеделник, не е ясно. Първата цел на “Има такъв народ” след петъчния им сигнал за революция, е получен. Кирил Петков реагира светкавично, че промяна в българската позиция няма да има, преди тя да бъде одобрена от коалиционния съвет на четирите управляващи формации, а след това и от Народното събрание. Така премиерът е променил първоначалния си план темата да се обсъжда единствено на лидерски съвет тази седмица. А след това при компромис в коалицията да се премине и през процедура в парламента, за да може правителството да действа през юни и евентуално да вдигне ветото.лупа

Публикувана на
22 Май 2022 година