Новина от категория Зелен дом
Архив на публикациите

7 растения, които ще донесат хармония в дома ви

Жасмин
Това растение има красиви бели цветове с невероятен аромат, който дори може да действа успокояващо, отнемащо стреса и вдъхващо енергия. Жасминът привлича положителната енергия в дома и помага за подобряването на взаимоотношенията между хората.
Розмарин
Растението розмарин има способността да пречиства въздуха, да насърчава както физическото, така и психическото здраве. Ароматът на растението е достатъчен, за да подобри настроението в дома ви, да се бори с безпокойството, да подобри паметта, да излекува безсънието и да внесе вътрешен мир. Трябва да го държите на прохладно и светло място.
Бамбук на щастието
Щастливият бамбук носи късмет, здраве и хармония в любовния живот. Освен това се отглежда изключително лесно само в съд с вода. Можете да го държите във всеки ъгъл на вашата стая, в който има слабо осветление. Това растение отдавна се смята за символ на богатство и щастие.
Дървото на живота
Дървото на живота е растение, което се смята, че носи просперитет и късмет в живота на този, който го отглежда. Това растение ще ви помогне също да облекчите стреса и безпокойството у дома. Растението е известно още с наименованията Дървото на парите, Дървото на приятелството и Дървото на късмета.
Босилек
Смята се, че засаждането на босилек у дома има духовен и лечебен ефект върху атмосферата. Растението отделя кислород и абсорбира въглероден диоксид и въглероден оксид. Най-добре ще се чувства, ако го поставите в северната или североизточната част на къщата си. Босилекът също се счита за чудесен антиоксидант, който изчиства негативната енергия в къщата и приканва положителни вибрации.
Лавандула
Лавандулата е известна и с това, че носи щастие и релаксация в живота на човек. Трябва да се съхранява на място, където често можете дауловите уханието й, което наистина има способността да баласира енергията. Лавандулата се препоръчва да се отглежда от хора с избухлив нрав за успокояване на нервната система.
Градински чай
Градинският чай има изключителни почистващи свойства, които помагат за премахване на негативните емоции като страх и гняв. Растението стимулира положителния енергиен поток и е много полезно поради многобройните си лечебни качества. Трябва да се поставя на сухи места с ниска влажност.

Публикувана на
24 Май 2022 година