Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Завъртане на рулетката, Киро пак ще е премиер

Кирил Петков ще бъде номинацията на "Продължаваме промяната" за министър-председател при завъртането на парламентарната рулетка след успешния вот на недоверие срещу кабинета. Това потвърди самият той след гласуването на вота в зала, излизайки при събралите се в подкрепа на правителството протестиращи.
"Хората са тези, които гарантират, че промяната ще продължи. По това, което виждаме, ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ", но ", каза вече бившият премиер."Това, което има значение е че духът излезе от бутилката и няма шанс да се върне обратно. Промяната става в няколко стъпки, не с една. Показахме едно европейско лице на България", добави той.
Бъдещата номинация на Кирил Петков начело на кабинета потвърди и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в оставка: "Четири гласа ни делят от победата. След следващите избори съм сигурен, че тези четири гласа ще ги има. Тези четири гласа срещу мафията ще ги има със сигурност. И знаете ли - днес българският народ си отвоюва държавата".
ПП няма да води никакви разговори за съставяне на нов кабинет с ИТН - със Слави Трифонов и Тошко Йорданов, категоричен е той.

Публикувана на
23 Юни 2022 година