Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Одобриха теглене на нов общински заем

С новия кредит, който тепърва ще се тегли, дълговете на община Пловдив ще станат 140 млн. лева, защото и към момента те са за около 100 млн. лева.
В тях влизат остатъкът от заема, изтеглен от кмета Иван Чомаков, 30-те милиона, взети от Иван Тотев, както и двата кредита от сегашния мандат на Здравко Димитров - 30 млн. лева за Водния проект и 40 милиона за подлеза "Модър-Царевец", пробива под Водната палата, ремонта на ул. "Хаджи Димитър" и покупката на нова техника за "Градини и паркове" и "Чистота".
Стадионите на „Ботев” и „Локомотив” ще поскъпнат общо с минимум 7 млн. лв. заради лихвите по новия общински заем, който администрацията смята да тегли за довършването на двете съоръжения, показа анализ на "Марица".
Междувременно Здравко Димитров заяви, че общината може да закупи зала „Строител”. На въпрос как се помага на другите спортове под тепетата, кметът каза, че ще започне да се изграждат нови зали за волейбол и баскетбол в район „Западен”, но и спомена „Строител”.
„Скоро ще предложим да си откупим зала „Строител”. Самият аз съм играл там, като тя е на частници, но имаме разговори да бъде закупена от нас и дадена на някой отбор”, каза кметът.
Залата, която има 600 места и е собственост на "Метални конструкции", се продава от началото на годината за цена около 3 млн. лева. марица

Публикувана на
23 Юни 2022 година