Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Отвратена съм!“

Наложи ми се да се обадя на 112 и да извикам Бърза помощ, след като майка ми повръщаше от 3 дни и разбрах, че сама не мога да я стабилизирам вкъщи. Линейката дойде след 30 минути. Закараха ни в „Пирогов“. Чувала бях за скандално и неприемливо поведение от страна на медицински лица, но винаги съм мислела, че хората преувеличават или че лекарите в спешните звена са изморени, претоварени и изнервени и затова трудно проявяват емпатия. До тази нощ...
Михаела КОЛЕВА

В триажа на „Пирогов“ дойдоха трима господа, които се държаха изключително грубо и надменно. Крещяха, питаха ме какво очаквам от тях и защо съм извикала Бърза помощ – отговорих, че очаквам да ми помогнат. Пациенти с напреднало онкологично заболяване трябвало да се дадат в хоспис и щом повръща от 3 дни, трябвало да я оставя да умре, вместо да я мъча по болници и да ги занимавам. Така или иначе щяла да умре и на всеки един от нас щяло да му дойде времето рано или късно.
ОТВРАТЕНА СЪМ и за съжаление, в безизходица, трябваше да стискам зъби и да се моля да направят нещо. Склониха да я приемат в отделението по вътрешни болести с диагноза „Остра чернодробна недостатъчност“, защото цитирам:
– Вземайте я с чернодробна недостатъчност – това е най-скъпата клинична пътека.
Съжалявам, че не бях на себе си и не се сетих да заснема този резил. А и да го бях заснела, какво? Гледали сме достатъчно случаи на безпардонно лекарско поведение и оправдание винаги има от тяхна страна или изопачаване на ситуацията.
Има и добри лекари, Човеци, но да не ви се налага да попадате при нечовеците. /ретро

Публикувана на
25 Юни 2022 година