Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Побългарен австриец от Пловдив ще се жени за арменка от Стара Загора

Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 102 килограма Дейвид Фишеров разказа за живота си в България и призна, че стяга сватба след година с арменка от Стара Загора.
Австриецът взе български паспорт през 2020 година, а преди това се състезаваше за родината си с оригиналното име Дейвид Фишер.
„Сгоден съм от 3 години за едно момиче, а от пет сме заедно. Тя е арменка, родена тук - в България. Тя живее в Стара Загора, там води тренировки по ексбоди. Не знам дали сте ги чули, това са тренировки със електростимулация“, разкрива Дейвид Фишеров.
„От понеделник до петък няма мърдане от Пловдив. През уикенда обикновено съм в Стара Загора, така че успяваме да се виждаме. Планираме сватба догодина. Поне засега така го мислим. Сватбата категорично ще бъде в България“, отсича австриецът с БГ паспорт.
„За мен това е най-хубавият град на България. Много ми харесва. Не е голям като София, но е компактен и предлага всичко“, сподели Фишеров за Пловдив, където живее и тренира.
„Аз съм от едно село - Rohrendorf bei Krems, на два километра от 25-хиляден град, в който съм роден. В Австрия е много по-хубаво да се живее на село, спокойно е. Можете да си представите картинка като в Америка - къща до къща, всичко е подредено и точно. Аз избрах да съм тук. Гледам на всичко това като на работа. Без труд и дисциплина, които трябва да влагам, без воля няма как да станат тези неща. Говоря за големия успех. Хубаво, че съм станал европейски шампион, но нали се стремим към нещо още по-голямо. Следващата цел е да вляза в тройката на световното, а после да взема олимпийски медал от Париж. Това не са просто цели, а моите амбиции. С много труд и воля ще стигна до там“, каза пловдивският австриец.блиц

Публикувана на
26 Юни 2022 година