Архив на публикациите

Балонен фест на мечтите в Пловдив

Фестивал на мечтите ще покори сърцата на малки и големи тази неделя от 10.30 до 21 ч. на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив. Балонният еднодневен фестивал на открито е за малки и големи, за "деца" от всички възрасти, националности, организирани около една обща тема: Мечтите, които носим в душата си и ни оформят като хора.
С помощта на атрактивна декорация от балони и сред приятна музикална среда и walkabout анимация, предлагана от чудновати фантастични персонажи (част от които на кокили) площад "Стефан Стамболов" ще се превърне в своеобразен оазис сред "колелото на ежедневието" и градската глъч - магично поетично пространство на радост, хармония, красота и креативност: Павилион на мечтите.
В деня на фестивала всеки пловдивчанин и гост на града ще може да се отбие в него, да се отпусне, оставайки колкото си пожелае. Там ще може да се отдаде на айляшко настроение, забравяйки за задачите от ежедневието, ще може да се вгледа в себе си, да помечтае и да сподели необезпокояван от никого своя съкровена мечта. Да я визуализира и изрази в избрана от него форма: чрез текст, рисунка, скица, оригами фигур и да я пусне в специално Ковчеже за мечти. Ковчежето ще бъде поставено на постамент в центъра на павилиона. Който пожелае, ще има възможност да произнесе своята мечта пред "микрофона" за мечти, предоставен му от чудноватите, симпатични "бели Мечтатели" - домакините в Павилиона на мечтите.
Други чудновати, любезни и весели Мечтатели ще помагат на гостите да се подготвят за специалния кулминационен момент, който ще се случи на финала на феста. Гостите на павилиона ще се научат как да си направят красиви цветни аксесоари от балони - шапка, гривна, диадема, цветя и пр., с който да се "пременят" за празничния момент. Желаещите ще научат движенията на общия танц на мечтателите и ще се подготвят за общото му изпълнение на финала на феста.
Фестивалът ще завърши с театрален спектакъл, в центъра на който ще бъдат мечтите. Своеобразната кулминация ще бъде осъществяването на полета на мечтите. Посланията на събраните мечти ще отлетят с помощта на разноцветни балони към висините - към своето сбъдване. Най-високо ще полетят леките, хармонични и светли мечти - тези, които ни издигат и възвисяват, които ни носят хармония, жизненост и простор. Вероятно ще има и по-тежки, тъмни мечти. Какво ще стане с тях - ще разберем по време на спектакъла.
Моментът на отварянето на сандъка и осъществяването на полета на мечтите ще бъде интерактивен, в него ще бъдат активно включени всички присъстващи. Всички, които са оставили своите мечти в предишните дни, ще бъдат поканени да се съберат заедно около ковчежето с мечти, украсени със своите балонени аксесоари, заредени с добро настроение и енергия за танци и за празнуване. Финалът ще бъде увенчан от Общия танц на мечтателите, в който ще се включат всички желаещи, които са го разучили по време на престоя си в Павилиона на мечтите през изминалите два дни. Разбира се, ще се намери подходящ начин да се включат по интерактивен начин и онези, които не са имали тази възможност, но са обхванати от емоцията на момента.марица

Публикувана на
26 Юни 2022 година