Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

5 телесни миризми, разкраващи болести

Всеки човек има своя собствена специфична миризма. Ние толкова сме свикнали с нея, че дори не я усещаме. За останалите обаче този аромат може да е както примамлив, така и отблъскващ.
В същото време, ако изведнъж начинът, по който миришем се промени, това може да е индикация, че имаме някакво заболяване. Експертите посочиха пет телесни миризми, които могат да бъдат симптом.

Първата от тях е „плодово” ухание. То може да бъде следствие от диабетна кетоацидоза. Възниква при изчерпване на инсулина и рязко повишаване на нивата на кръвната захар.
Лекарите казват, че хората с диабет тип 1 най-често страдат от това. Диабетната кетоацидоза често се среща заедно с други симптоми на диабет, като умора, замъглено зрение, необяснима загуба на тегло и сухота в устата.
Друг симптом, свързан с миризмите, може да бъде твърде силната миризма на краката. Специалистите посочват, че причината за това май-вероятно е гъбична инфекция, а допълнителни признаци са лющеща се кожа около пръстите на краката, мехури, зачервяване и атлетно стъпало.
Трета миризма, която индикира заболяване е, увеличаването на неприятната миризма на изпражненията. Това може да е признак на непоносимост към лактоза. Това се случва, защото тънките черва не произвеждат достатъчно от ензима лактаза, който позволява на лактозата да се смила.
Ако вашите газове или изпражнения започнат да миришат особено лошо след изпиване на малко количество мляко, трябва да посетите лекар. Също така, възможните симптоми на заболяването, според лекарите, включват промяна в миризмата на урината.
Това може да показва инфекция на пикочните пътища, но поради физиологията жените са по-склонни да страдат от това заболяване.
Последната подозрителна миризма е лош "дъх" от устата сутрин.
Това може да означава, че дишането на човек е било нарушено, докато спи. Подобен симптом, според експертите, провокира прекомерно хъркане и кара човек да диша през устата, което допринася за разпространението на бактерии в устната кухина./Zdrave.to

Публикувана на
26 Юни 2022 година