Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ад в Карлово, мълния удари Калофер

Мълния е ударила Калофер снощи вечер, а из улиците в Карлово се заформи река, съобщава Glasnews.bg.
В неделя вечер пороен дъжд с гръмотевици се изсипа над Карлово и Калофер. Централни улици в родното градче на Левски се превърнаха за минути в река, както и много други второстепенни улици, сигнализират карловци. Причината за "потъването" на улиците под вода е старата канализация и запушени шахти.
"Днес Карлово брутално се наводни като в клип от Индия по Ютуб. Потъна в схемите на някой мислещ да слага отводнение но поради липса на време и положителна енергия е отложил за после.", написа Петко в карловска Фейсбук група и допълни: "Малката ми кола с усмивка прие предизвикателството на природа и невъзмутимо мина под флаговете на ЕфБет на завоя на околовръстното където закъсали гледаха със завист, недоумение и надежда да не се налажи бутане и плуване. Ако сте ме разпознали през потното стъкло, да, аз бях. Не смъркайте сълзите си, усмихнете се, кажете ДЗЕН. Нека щастието ви озарява и останете готини."
В Карлово са се наводнили мазета и приземни етажи. Силният вятър е повалил дърво върху лек автомобил пред бившата сграда на съда.
Мълния пък е ударила Калофер. Съобщава се, че няма пострадали хора, но има нанесени материални щети. Изгорели са телевизорите на някои домакинства.

Публикувана на
27 Юни 2022 година