Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пребиха полицай в ресторант, борят се за живота му

Пловдивски полицай е бил пребит в пазарджишкото село Пищигово. Двама мъже са в ареста, а лекарите се борят за живота на 34- годишния мъж, който е служител на Специализираните полицейски сили.
Сигнал за случая постъпил в събота около 22.00ч. на телефон 112. По първоначални данни получени от подалите сигнала граждани в центъра на село Пищигово, бил намерен мъж в безпомощно състояние.
Той е транспортиран с линейка в болница в Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Оставен е за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик.
Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа и шумна компания празнуваща в заведение. Тогава почерпените нанесли жесток побой на служителя, като го удряли и ритали в главата.
След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата. За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив.
В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово.
Вчера от Областната дирекция на полицията в Пловдив са се обърнали за консултация към невролози от УМБАЛ "Свети Георги". "Надяваме се колегата да оцелее и да се възстанови" , коментира директорът на полицията Димитър Балев. блиц

Публикувана на
27 Юни 2022 година