Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Областният управител на Пловдив пита Зико защо не си изпълнява поетите ангажименти

Областният управител Йордан Иванов настоява общината да депозира в екоинспекцията актуализиран доклад за екологична оценка на изменението на Общия устройствен план на Пловдив. Документът все още не е внесен, а обещанието на общината за това датира от началото на май и то в едномесечен срок, припомня Иванов като уточнява, че оттогава са минали 53 дни.
В профила си във Фесйбук той припомня, че докладът вече е връщан три пъти, защото не отговаря на законовите изисквания.
Областният управител пита защо кметът и администрацията му не са изпълнили поетия ангажимент и в какъв срок ще бъде депозиран проекта за доклад като настоява за незабвен отговор.
В началото на май бизнесът, държавата и общината проведоха среща, за търсене на решение за проблемите, свързани със строителството в града. Дискусиите бяха провокирани от върнатите от областния управител 12 решения на местния парламент за допускане на Подробни устройствени планове, които впоследствие бяха преразгледани и приети повторно.
Главният архитект на Община Пловдив Димитър Ахрянов заяви че се саботира работата на екипа, който работи по ОУП.
"За завършване на работата по корекцията на екологичната оценка, поради липса на данни при тях, от РИОСВ са предоставили контакт с Българското дружество за защита на птиците. Оттам поискаха такса в размер на 1500 лв., която беше платена. Все още очакваме предоставяне на данните от тях", коментира главният архитект.
Архитект Димитър Ахрянов отправи и своите въпроси.„Защо РИОСВ иска да се нанесат данни, с които и те не разполагат и ни препращат към трети страни?“.

Публикувана на
27 Юни 2022 година