Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Стефка Берова погреба голямата си любов, Марчинков не й се обажда

Естрадната легенда Стефка Берова е научила за смъртта на голямата си любов – роден музикант, чието име певицата пази в тайна. Навремето двамата имали страстен роман, който тя криела дори от дъщеря си Косара. Изпепеляващата им връзка обаче завършила драматично – музикантът решил да забегне в Щатите, а Берова не искала да зарязва живота и кариерата си у нас. Дълго време страдала за него, а когато наскоро разбрала, че е покойник, спомените от миналото отново нахлули в съзнанието ѝ и се разстроила.
80-годишната звезда, която празнува юбилея си в началото на май, никога не е била свързвана публично с различни мъже, освен с бащата на дъщеря ѝ и неин бивш сценичен партньор – Йордан Марчинков. Берова е категорична, че не той обаче остава най-важният мъж в живота ѝ, но не крие, че ѝ е тъжно, че двамата са скарани от години и не общуват по никакъв повод. „Той си има друго семейство, но един път се видяхме и той ми каза: „Здравей, Фано“. И аз му викам: „Данчо, обади ми се“, а той – добре, и с това се приключи. Данчо от години го моля чрез други хора да направим концерт, но той казва, че не е пял отдавна и не иска. Аз го уговарях, че ако трябва, ще пуснем плейбек, но той е категорично против. Казва, че не може, защото вече не знае какво да прави пред хората“, споделя певицата.
Повече от 30 години почитателите на хитовете им „Семеен спомен от Поморие“, „Моряци“, „Обичам те“ и много други се надяват двамата да се съберат на сцената, но това така и не се е случва. Причината е у Йордан Марчинков, който категорично отказва среща с бившата си жена. Като дует със Стефка изкарват 22 години. Преди да се залюби с Берова, той има брак с друга музикантка, от която има син Кирил. След развода със Стефка Берова Марчинков се жени за Ася, с която е и до днес, но нямат деца.
Когато обичаният дует се разделя, Йордан понякога се обаждал на дъщеря им Косара, но отношенията им били хладни. Стефка хвърля вината за проваления им брак върху себе си. Сега, след толкова години, нямала мъж до себе си и се е отказала от любовта, защото вече не ѝ било интересно. Посветила се е на своя внук, който расте в Рим. Там певицата живее заедно с дъщеря си Косара. Връща се рядко у нас и почти не прави концерти. На 80 Стефка не вижда смисъл да пее повече. „То с нашите песни не знам вече какво стана – забраниха ли ги, какво ли, не ги пускат никъде! Пускат от прекрасния ни дует с Данчо само „Семеен спомен за Поморие“, ако някой някъде въобще нещо пусне“, коментира звездата, която у нас взема мизерна инвалидна пенсия за дългогодишния си труд на сцената.ретро

Публикувана на
30 Юни 2022 година